Защо младите вярват в университетите ни? Отговарят вицепрезидент и 11 образователни министри

16.01.2023

„Нужни са допълнителни усилия за подобряване на качеството и преодоляване на неравенствата в училищното образование, за да се осигурят по-добри шансове за достъп до висше образование на повече хора, включително от групите в неравностойно положение. Сред тези групи има огромен неизползван потенциал, който може да бъде отключен, ако бъдат преодолени все още съществуващите неравенства в обществото“.

Това каза Георги Стойчев, изпълнителен директор на Институт „Отворено общество – София“ по време на церемонията за награждаване на най-добрите университети според класациите в изданието на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2022 година. Церемонията се организира за 7-ма поредна година от в. „24 часа“. Рейтинговата система се подготвя и поддържа от Институт „Отворено общество“ – София в партньорство със Сирма Солюшънс по поръчка на МОН. 

Обобщена информация и пълен запис на събитието в публикацията на „24 часа“ Защо младите вярват в университетите ни? Отговарят вицепрезидент и 11 образователни министри