Гледайте на живо „Война и видове пацифизъм“ – лекция на Марта Нусбаум

08.09.2023

Не пропускайте възможността да гледате на живо лекцията „Война и видове пацифизъм“ на един от най-влиятелните философи на нашето време Марта Нусбаум, почетен професор по право и етика в Чикагския университет. Лекцията ще бъде излъчена на живо на 11 септември 2023 г. от 15:15 часа  до 16:15 часа на нашата страница във Facebook.

Лекцията е част от годишната конференция на Human Development and Capability Association (HDCA) на тема: „Уязвимост, човешко развитие и съвместно възстановяване в бурните времена“, която ще се състои в София в периода 11-13 септември 2023 г. 

Събитието е организирано съвместно от Институт „Отворено общество“ – София, Института по философия и социология – Българска академия на науките, СУ „Св. Климент Охридски“, Тръста за социална алтернатива и Sustainable Cooperation (SCOOP) от Нидерландия и е подкрепено от посолството на Австрия в България.

Описавана като един от 10-те най-влиятелни философи и водещ интелектуалец на нашето време, Марта Нусбаум печели редица престижни награди, сред които: наградата за изкуство и философия “Киото” за 2016 г., наградата „Берггруен“ за философия и култура за 2018 г., а през 2020 г. – наградата „Хол“, които са считани за еквивалент на Нобеловите награди. Автор е на над 27 книги и на над 500 академични статии.