ИОО-С с грамота за принос в развитието на студенти от ромски произход

07.04.2017

 

Министърът на здравеопазването в служебното правителство и вицепремиер по социални политики Илко Семерджиев връчи специални грамоти на организации и експерти, които имат принос към подобряването на здравния статус на ромите в страната. Церемонията, състояла се в Министерския съвет, се проведе в Деня на здравния работник и в навечерието на Международния ден на ромите (8 април).

Част от наградените са участници в стипендиантската програма за студенти от ромски произход, която се реализира от Институт Отворено общество – София, Център „Амалипе“ и Фондация „ИнтелДей“. Министър Семерджиев връчи грамоти на Калин Танов, специализант по медицина, Димитринка Борисова – медицинска сестра във ВМА, Миляна Евтимова – акушер в Майчин дом, Лилиана Борисова – лаборант, Галя Трайкова – докторант и Мирослав Ангелов, стажант-лекар, който благодари от името на всички присъстващи студенти. Част от техните наставница също бяха отличени – проф. Ивайло Търнев, доц. Цветомир Димитров, проф. Невена Цачева, доц. Мариела Камбурова и д-р Красимир Романов.

Институт Отворено общество – София получи грамота за принос в развитието на младежи и студенти от ромски произход.

Стипендиантската програма за студенти от ромски произход в медицински специалност се изпълнява в България от 2009 г. и до сега са подкрепени над 200 младежи. Повечето от тях вече завършиха успешно успешно и се реализират професионално.