Стартира Програма „Ирис“ в подкрепа на засегнати от COVID-19 деца и техните семейства

02.06.2020

Подкрепа на засегнатите от COVID-19 семейства, гарантиране на основните им потребности, както и намаляването на опасността от раздяла между деца и родители са основните приоритети на новата програма „Ирис“. Програмата ще финансира инициативи на читалища, неправителствени организации и инициативни групи, които отговарят на посочените цели.

Програма  „Ирис“ е създадена по инициатива на фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Национална мрежа за децата. Управлява се от фондация „Работилница за граждански инициативи“, а основен дарител е фонд „Мечтата на Таня“. Сред първите дарители на Програмата е Фондация „Институт Отворено общество – София“.

Програма „Ирис“ ще предостави финансов ресурс на стойност 620 000 лева като спешна помощ за действия, които ще укрепят уязвими семейства в условията на пандемия и икономическа криза.

Максималният размер на безвъзмездната помощ за един проект е 20 000 лева. Кандидатстването няма краен срок. Средствата ще се разпределят на всеки 10 дни до изчерпване на наличния финансов ресурс.

Още информация за „Ирис“, както и документи за кандидатстване може да намерите на страницата на фондация „Работилница за граждански инициативи“.